Praznični stres razložen skozi prizmo Human designa

Praznični časi so običajno tudi hektični časi za nas. Sploh kadar se vse vrti okoli družine, druženja, tradicije in vseh obveznosti, ki pridejo zraven.

Polno je nekih aktivnosti in gibanja v različnih okoljih, kjer se od nas pričakuje določeno obnašanje, razpoloženje, delovanje..

Prazniki so resda lahko polni vsega lepega, a na koncu, ko gledamo nazaj, pogosto ugotovimo, da smo se zopet ujeli v zanko ugajanja, pomanjševanja in zanikanja svojih potreb. Vse to zavoljo prazničnega vzdušja in raznoraznih tradicij (družinskih, službenih..) ter z njimi povezanih odgovornosti (celo dolžnosti).

Kljub svoji nasičenosti so zato prazniki lahko bolj takšni, ki nas PRAZNIJO, namesto, da bi nas polnili. Ko se končajo, pa se moramo zopet sestaviti in najti svoj center. In to se nam dogaja vedno znova..

Čas je, da se ta tradicija prazničnega praznjenja konča 🌱

Pri tem pa nam lahko zelo pomaga Human design.

To namreč ni zgolj odlično orodje energijskega (in značajskega) profiliranja, ampak nam lahko močno pomaga tudi pri ozaveščanju naših ranljivosti, zaradi katerih smo (bolj) podvrženi prazničnemu stresu.

Naša Human design karta nam ponuja namige glede teh ranljivosti in v nadaljevanju ti predstavljam 4 (najbolj očitna in vplivna) področja oz. lastnosti naše Human design karte zaradi katerih smo v teh časih običajno bolj občutljivi za stres okolja in podvrženi delovanju, ki nas ne podpira. Ta področja so:

💥 nedefiniran center volje

💥 nedefiniran čustveni center

💥 nedefiniran korenski center

💥 veliko plemenske energije

Spodaj podajam nekaj napotkov, kako se lahko podpreš, če imaš katere od omenjenih lastnosti v svoji Human design karti.

Če še nimaš Human design karte, si jo lahko brezplačno izračunaš TUKAJ.

Če ne veš, kaj je Human design, si preberi uvodno razlago TUKAJ.

NEDEFINIRAN CENTER VOLJE

Kljub notranjemu vzgibu po tem, da zaznavaš in se odzivaš na potrebe, hotenja, ljudi v svojem okolju, ni tvoja dolžnost, da vsakemu ustrežeš. Naj ne bo tvoj DA drugim, tvoj NE sebi (prepogosto).

S klikom sem (ali na spodnjo sliko) lahko prebereš dodatno razlago nedefiniranega centra volje in kako se lahko podpreš v svoji energijski občutljivosti.

Tudi v prazničnem času, ko se pogosto vse vrti okoli drugih, torej ne pozabi na to, kaj si TI želiš početi, doseči.

Kaj si želi tvoje srce?

Pri kalibraciji na svoja avtentična hotenja in motivacijo si lahko pomagaš s spodnjimi vprašanji:

  • ali (še vedno) skušam nekaj dokazati sebi ali drugim?

  • kaj je tisto, kar je resnično pomembno zame in v čemer lahko vedno najdem motivacijo?

  • ali vem, kaj si želim zase?

  • če ne, kako lahko pridem do večje jasnosti glede svojih želja?

  • ali znam ločiti želje in ambicije drugih od svojih želja in svojih ambicij?

NEDEFINIRAN ČUSTVENI CENTER

Kljub neprijetnemu čustvenemu pritisku in vzgibu po tem, da se ga znebiš (z ugajanjem, izogibanjem konfliktov, vlogo mirovnika..), ni tvoja dolžnost, da vedno skrbiš za čustvena stanja drugih.

S klikom sem (ali na spodnjo sliko) lahko prebereš dodatno razlago nedefiniranega čustvenega centra in kako se lahko podpreš v svoji energijski občutljivosti.

V prazničnem času, ko se lahko pojavijo konflikti, težka čustva, nezadovoljstvo, žalost, potrebuješ zato še toliko bolj zavestno spuščati vso to čustveno energijo od/iz sebe. Ne identificiraj se s čustvenim stanjem in pritiskom po »popravljanju« drugih, ki ga pobiraš iz okolice. Nameni si več trenutkov, ko si sam-a s sabo in lahko vzpostaviš stik z mirom, ki domuje v tebi.

NEDEFINIRAN KORENSKI CENTER

Stalno (še posebej pa v hektičnih prazničnih časih) se potrebuješ zavedati, da je pritisk okolja in nujnost, da je treba nekaj narediti, nekam iti, nekaj biti, se z nečim dokazati (dokazati svojo vrednost).. le PRITISK.

S klikom sem (ali na spodnjo sliko) lahko prebereš dodatno razlago nedefiniranega korenskega centra in kako se lahko podpreš v svoji energijski občutljivosti.

Naj pritisk okolja ne diktira tvojega tempa in tvojega obnašanja. Stresi stres s sebe in si omogoči več trenutkov sprostitve skozi dan (pa tudi časa za počitek).

Pomagaš si lahko s temi vprašanji:

  • kako občutim stres v svojem telesu?

  • ali pogosto hitim, da bi nekaj dokončal-a zato, da bi potem lahko končno počival-a?

  • ali sprejemam odločitve pod pritiskom?

  • ali se zavezujem več obveznostim, kot jih lahko fizično zmorem?

  • če me nekdo nekaj prosi, ali imam občutek, da se moram takoj odzvati in to narediti?

  • ali imam občutek, da živim in delujem bolj po urniku/tempu drugih ljudi, kot po svojem lastnem?

  • kaj mi predstavlja sprostitev?

  • kaj zame pomeni počitek?

VELIKO PLEMENSKE ENERGIJE V NAŠI HD KARTI

V prazničnih časih lahko čutimo še močnejši občutek dolžnosti do svojih skupnosti (do "svojih ljudi") in nekih tradicij, običajev, dogovorov (skrbeti za druge, da bodo odnosi ok, da spoštujemo določena pravila, izpolnjujemo določena družbena pričakovanja..).

Plemenska energija je energija pravičnosti, dogovorov, spoštovanja dogovorov in pravil skupnosti, družine, kolektiva, družbe ("plemena"), skrbi oz. odgovornosti drug za drugega, tradicije, domačnosti, negovanja, hranjenja (skupni obedi, skupna priprava hrane..), dotika (rokovanje, objemi..).

Večji, ko je delež te energije, močneje so te tematike zastopane pri tebi.

Pod plemensko omrežje spadajo kanali 54-32, 44-26, 19-49, 37-40, 21-45, 6-59, 27-50 oz. posamezna definirana vrata, če nimaš celega kanala

V kombinaciji z nedefiniranimi centri, ki sem jih naštela, v prazničnih časih to lahko predstavlja dodaten pritisk zate po tem, da si odgovoren-a, spodoben-a, da se "žrtvuješ" za dobro skupnosti (družine, kolektiva, službe..).

Zato ne pozabi NASE.

Ni sebično, če kljub vsem dolžnostim, obveznostim in pričakovanjem, poskrbiš za svojo dobrobit.

Konec koncev se gre pri plemenski energiji za vzajemnost, za fer odnos - jaz zate, ti zame.

Izčrpavanje sebe ter zamere do drugih, ker ne vidijo/prepoznajo tvoje žrtve/prispevka ni način, kako naj bi se ta energija zdravo izražala v skupnosti (vse od družine pa do službe).

Je pa žal to standard (tradicija!) v naši družbi.

A pri tebi se lahko ta tradicija konča 🌱

Ta škodljiv generacijski vzorec pa začneš prekinjati tako, da nisi za vse sam-a, da skomuniciraš svoje potrebe, želje in drugim dovoliš, da opravijo stvari/svoje dolžnosti/odgovornosti oz. ti pomagajo. Da prevzamejo odgovornost zase.

  • Da rečeš ne, še preden je vsega preveč..

  • Da spoštuješ svoje zmožnosti in omejitve.

  • Da se ne zmeniš za (nerealna) pričakovanja okolja - se ne identificiraš z njimi.

  • Da ne rešuješ drugih.

  • Da nisi ves čas tako zelo odgovoren-a, priden-a, spodoben-a.

  • Da vpelješ več sproščenosti, igrivosti in predvsem sodelovanja (timskega dela) v svoje okolje.

Ko vsak prispeva po svojih močeh, je pleme oz. skupnost najbolj uspešna. Takrat je lahko opolnomočen vsak njen član.

To je resnični namen plemenske energije.

Če jo imaš veliko oz. je prevladujoča v tvojem ustroju in sploh, če je zastopana v tvojih najpomembnejših štirih vratih (zavestno sonce in zemlja, nezavedno sonce in zemlja), je pomemben del tvojega poslanstva tudi to, da si glasnik zdravega izraza plemenske energije v svoji(h) skupnosti(h) 💛

Praznični časi, kjer nas družbene/družinske vrednote, pričakovanja in pravila še posebej preizkušajo, so odlična priložnost za to 🌱

Čas je za nove tradicije, usmerjene v empatijo, sprejemanje in dovoljevanje

Naj bodo naši prazniki zavestni in predvsem takšni, kjer je dovolj prostora za nas, našo občutljivost in za naše potrebe.

Naj bodo takšni, ki nas POLNIJO in ne praznijo 💛

Objem,

Milena

P.S. Če želiš podrobneje spoznati svoj energijski ustroj, svoje specifične občutljivosti in kako se lahko v njih podpreš, preveri HUMAN DESIGN READING.

Previous
Previous

HUMAN DESIGN TIPI IN NJIHOVA VLOGA V K0LEKTIVIH & ORGANIZACIJAH

Next
Next

Human design profil